Courgettecake – Mijn bakverslaving

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Courgettecake is een fotogenieke bundtcake! Deze vochtige en smaakvolle cake zit boordevol ananas, courgette, kokosnoot en gegarneerd met pittige roomkaasglazuur voor een cake die een absolute hit zal zijn.

Gesneden courgette bundt cake op een stuk bakpapier

Het lijkt wel alsof ik elk seizoen een dessertrecept maak dat meteen bovenaan mijn favorietenlijstje komt. En laat me je vertellen – deze Courgettecake zou wel eens mijn #1 zomerrecept van 2021 kunnen zijn.

Ik kan je eerlijk gezegd niet zeggen hoe vaak ik deze taart deze zomer in elkaar heb geklopt. Ik denk eerlijk gezegd dat ik het hele recept zo goed als uit het hoofd heb geleerd en dat wil wat zeggen als je bedenkt hoeveel recepten ik elke maand test.

Het is eenvoudig te maken, smaakvol en perfect vochtig! Het is heerlijk als ontbijt bij een kopje thee of als toetje. De roomkaasglazuur neemt het op de best mogelijke manier over de top. Ik zou het glazuur serieus met een lepel kunnen eten!

Ingrediënten voor courgette bundt cake gerangschikt op een grijs aanrecht

MIJN ZUCCHINI BUNDT CAKE MET ROOMKAAS FROSTING

Ik ben op een courgette recept kick en ik kan niet worden gestopt.

Eerder deze week heb ik mijn recept voor courgette-bananenbrood met je gedeeld en ik heb nog een courgetterecept om te delen voordat ik klaar ben om over te gaan naar appelrecepten en pompoenrecepten. Ik beloof dat we binnenkort all-in gaan in de herfst!

Heb je ooit een van die taarten van Nothing Bundt Cakes gehad? Mensen zijn gek op hun taarten, dus deze Courgettecake was mijn manier om thuis een cake in de stijl van Nothing Bundt Cakes te maken. Ook al hebben ze geen Courgette-optie – ik denk dat ze dat absoluut zouden moeten doen.

Klop de droge ingrediënten voor courgettecake door elkaar

Ik begon met een supervochtige cake die vol zit met courgette, ananas en kokosnoot.

Als je mijn Pineapple Cake of J. Alexander’s Carrot Cake hebt gemaakt, weet je dat geplette ananas geweldig is in een cake als deze. Het voegt zoetheid en smaak toe en helpt de cake vochtig te houden.

Daarna heb ik de cake bedekt met een pittige roomkaasglazuur die perfect past bij de zoete cake. Ik gebruikte een spuitzak om de cake in lijnen te smeren, zoals ze doen bij Nothing Bundt Cakes. Het is een supereenvoudige manier om een ​​tulbandcake te glazuren die er nog steeds heel mooi uitziet.

Handroerend courgettecakebeslag in een witte mengkom met een grijze spatel

WAAROM ZUCCHINI TOEVOEGEN AAN CAKERECEPTEN?

Courgette toevoegen aan cake en snelle broodrecepten doen we zonder er echt bij na te denken. Maar wat doet het eigenlijk voor het recept?

Als je met courgette bakt, werkt het net als bananen of appelmoes. Het voegt veel textuur toe en houdt de cake of het brood vochtig.

En hoewel ik deze Courgettecake of Citroen Courgettebrood nog steeds niet gezond zou noemen, geeft het toevoegen van geraspte courgette ook een voedingsboost aan je recepten.

Beslag voor courgettecake in een ingevette tulbandpan, klaar om te bakken

HOE MAAK JE DEZE ZUCCHINI CAKE

Begin met het mengen van de droge ingrediënten: bloem, kaneel, zout, bakpoeder en bakpoeder. Zet dit opzij.

Klop in een aparte kom de eieren, vanille en suiker met een elektrische mixer ongeveer 3 minuten door elkaar. Voeg de plantaardige olie toe en klop nog een minuut.

Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix op lage snelheid tot ze net gemengd zijn.

Roomkaasglazuur wordt gemengd met een handmixer in een witte mengkom

Gebruik een rubberen spatel om de geplette ananas, geraspte courgette en geraspte kokosnoot door elkaar te vouwen tot alles goed is opgenomen.

Voeg het beslag toe aan een ingevette 12-kops tulbandpan en bak 65-70 minuten. Laat de cake 30-40 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Zorg ervoor dat je de cake volledig laat afkoelen voordat je hem invriest.

Frosted courgette bundt cake set op een stuk perkamentpapier

De roomkaas frosting is super eenvoudig om samen te gooien. Alles wat je nodig hebt is:

  • Roomkaas
  • Boter
  • Poedersuiker
  • Vanille

Om de cake in dezelfde stijl te glazuur als ik deed, doe je het glazuur in een spuitzak en spuit je het in dikke lijnen over de cake.

Vork snijden in een plakje courgette bundt cake op een stuk bakpapier, met meer plakjes cake op de achtergrond

HOE DEZE CAKE TE BEWAREN EN IN TE vriezen?

Omdat deze Courgettecake is bedekt met roomkaasglazuur, raad ik aan om hem in de koelkast te bewaren.

Als je ervoor kiest om de cake zonder glazuur te maken, kun je hem op kamertemperatuur bewaren, maar als je hem in de koelkast bewaart, blijft hij langer vers.

Als je deze cake wilt invriezen, raad ik je aan hem in te vriezen voordat je hem gaat glazuur. Voeg na het ontdooien het glazuur toe en serveer.

Als je overgebleven cake hebt die je wilt invriezen, snijd deze dan in plakjes en wikkel de plakjes afzonderlijk in plasticfolie en bewaar ze in een diepvrieszakje met ritssluiting. Dan kun je er zoveel plakjes uithalen als je wilt voor een snack of hap of toetje als je trek krijgt!

Bovenaanzicht van gesneden courgette bundt cake op een stuk perkamentpapier

Ingrediënten

  • 2 kopjes All-purpose Flour

  • 2 theelepels gemalen kaneel

  • 1 theelepel koosjer zout

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 4 grote eieren

  • 2 theelepels vanille-extract

  • 2 kopjes kristalsuiker

  • 1 kopje plantaardige olie

  • 1 8-ounce kan geplette ananas, uitgelekt

  • 2 kopjes geraspte courgette

  • ½ kopje geraspte gezoete kokosnoot, optioneel

Voor het glazuur

  • 4 ons pakje roomkaas, kamertemperatuur

  • 2 eetlepels ongezouten boter, kamertemperatuur

  • 2 kopjes poedersuiker, gezeefd

  • 1 theelepel vanille-extract

instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 350 ° F. Spuit een 12-kops bundt-pan met anti-aanbakspray – bij voorkeur een om te bakken. Dit zorgt voor een schone afgifte van de bundtcake uit de pan.
  2. Klop in een grote kom de bloem, kaneel, zout, bakpoeder en bakpoeder door elkaar. Opzij zetten.
  3. Klop in een andere grote kom met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid eieren, vanille en suiker tot ze goed gecombineerd zijn – ongeveer 3 minuten. Voeg plantaardige olie toe en klop nog een minuut.
  4. Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix op lage snelheid tot ze net gemengd zijn.
  5. Gebruik een rubberen spatel om de geplette ananas, geraspte courgette en geraspte kokosnoot door elkaar te vouwen tot alles goed is opgenomen.
  6. Giet het beslag in de voorbereide pan en bak in de voorverwarmde oven gedurende 65-70 minuten, of totdat een tandenstoker die in het midden is gestoken er schoon uitkomt. Laat de cake 30-40 minuten afkoelen op een rooster voordat je hem omkeert op een serveerschaal. Als de cake volledig is afgekoeld, maak je de roomkaasglazuur.

Voor het glazuur

  1. In de kom van een standaardmenger voorzien van de peddelbevestiging, room samen roomkaas en boter tot ze goed zijn gecombineerd en geslagen in textuur, ongeveer 5 minuten.
  2. Met de mixer op laag, voeg geleidelijk de poedersuiker toe tot alles goed is opgenomen en glad is.
  3. Voeg vanille toe en mix om te combineren. Zet de mixer op gemiddelde snelheid en mix nog ongeveer 5 minuten.

Opmerkingen:

Aangepast van allrecipes.com

aangeraden producten

Als Amazon Associate en lid van andere partnerprogramma’s verdien ik met in aanmerking komende aankopen.


Heb je dit recept gemaakt?

Tag mij op social! Ik wil zien wat je hebt gemaakt! @jamiemba

creditSource link

Cateringreuseldemierde.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare